Anton My Sister Likes Watching Action Films Very Much


Choose and cantankerous (x) the correct respond



1.





Ron : What do y’all usually practice after



school?

Jack : I usually . . .



A.





accept dejeuner



B.





take a holiday



C.





wake up at six



D.





have breakfast



2.





Smith : . . .

Anto : At 10pm.



A.





What practise you usually practise before sleeping?



B.





When exercise you ordinarily take breakfast?



C.





What time practise you usually go to bed?



D.





What do you usually do at night?



3.





Anton

: My sister likes watching



activity films very much.

Cinta
: Really?

Anton
: Yes. She them every



weekend.



A.





watch



B.





watches



C.





watched



D.





watching



four.





Which sentence is correct?



A.





Lia become to school early.



B.





Lia goes to school early.



C.





Lia going to schoolhouse early.



D.





Lia is goes to schoolhouse early on.



5.





Which sentence is correct?



A.





Ihsan and Akbar always studies together.



B.





Ihsan and Akbar always study together.



C.





Ihsan and Akbar always studying together.



D.





Ihsan and Akbar always are studying together.



6.





Exist careful with the dog! It sometimes . . . people.



A.





bit



B.





bite



C.





bites



D.





biting



seven.





This dog is tame. Information technology never . . . people.



A.





attack



B.





attacks



C.





attacked



D.





attacking



viii.





The bucket tin can . . . a lot of water. It is a big bucket.



A.





concord



B.





held



C.





holds



D.





holding



9.





Use the broom to… the floor.



A.





swept



B.





sweep



C.





sweeps



D.





sweeping



10.





The vacuum cleaner . . . all the dirt.



A.





suck



B.





sucks



C.





sucked



D.





sucking



eleven.





Birds… high in the sky.



A.





fly



B.





flew



C.





flies



D.





flight



12.





A watering can is useful to . . . plants.



A.





h2o



B.





waters



C.





watered



D.





watering



13.





A sheep . . . in the field.



A.





graze



B.





grazes



C.





grazed



D.





grazing



xiv.





Look at the butterflyl It . . . beautiful colours.

Baca Juga:  Rantai Makanan Berikut Yang Mungkin Terjadi Di Ekosistem Rawa Adalah



A.





has



B.





had



C.





take



D.





having



15.





Crocodiles . . . in a swamp.



A.





live



B.





lives



C.





lived



D.





Iiving



16.





Penguins ive in the Antarctic. They cannot fly, but they . . . well



A.





swim



B.





swam



C.





swims



D.





swimming



17.





Ants . . . their burrow together.



A.





congenital



B.





build



C.





builds



D.





edifice



xviii.





A swan does not give birth, it . . . eggs.



A.





lay



B.





laid



C.





lays



D.





laying



nineteen.





The motorcar is tall.

Information technology . . . big wheels.



A.





has



B.





take



C.





exercise not accept



D.





does not have



xx.





This mobile phone is sophisticated.

Information technology . . . complete features.



A.





has



B.






take



C.





Practice non take



D.





Does not have


The post-obit dialogue is for questions 21 to 23.

Yayun
: Is the man over there your



begetter?

Nana
: Yep, he is.

Yayun
: What does he exercise?

Nana
: He is a tailor.

Yayun

: Really? He’southward cool.

Nana
: Yeahl He makes a lot of squeamish



clothes

Yayun
: Does he make your apparel,



besides?

Nana
: He does He sews my ciothes



By the way, what nearly your



father? What is he?

Yayun

: He is a soldier. He travels



a lot.

Nana
: Wowl He’south absurd, too.



21.





What is Nana’s father?



A.





A tailor.



B.





A soldier.



C.





A traveller.



D.





A designer.



22.





Who sews Nana’south clothes?



A.





Her father does.



B.





A soldier does.



C.





Yayun does



D.





Nana does.



23.





What does Yayun’s father exercise?

A. A tailor.

B. A soldier.

C. A traveler.

D. A designer


The following dialogue is for questions 24 to 27.

Dina


: What does your mother do,



Reyhan?

Reyhan
: She is a food seller in



a market.

Dina
: Does she accept a food stall?

Reyhan
: Yes, she does. She has a food



stall in Waru Marketplace.

Dina
: What does she sell?

Reyhan
: She sells soto.

Dina
: Wow!

Reyhan
: Come to my mother’due south stall and



effort it. You tin choose craven



or beefiness soto.

Baca Juga:  Keso Keso Merupakan Ansambel Musik Tradisional Dari Daerah



Both are succulent.

Dina
: Sure I will visit information technology later.



I usually go to Waru Market



on Sundays.

Reyhan
: Great! I unremarkably assist my



mother at the stall on Sundays.



24.





Who sells soto?



A.





Reyhan’due south mother.



B.





Dina’s mother.



C.





Waru.



D.





Dina



25.





What kind of soto does she sell?



A.





Fish simply.



B.





Beef just.



C.





Craven only.



D.





Beef and chicken.



26.





When does Dina unremarkably become to Waru Market?



A.





On Wednesdays.



B.





On Saturdays.



C.





On Sundays



D.





Every solar day



27.





What does Reyhan do on Sundays?


    A.    He goes to the swimming pool.


    B.    He goes to Dina’s house.


    C.     He helps his mother.


    D.    He helps Dina.


The following text is for questions 28 and 29.

How-do-you-do, my proper name is Lawrence Agar. I am 31 years one-time. I am a master technician in Pizza Hut I love my task I am a pizza taster, besides. So I gustation every new pizza before you can eat information technology.



28.





What does Agar practice?



A.





A lawyer.



B.





A chief technician.



C.





A pizza delivery man.



D.





The possessor of Pizza Hut.



29.





Agar . . . every new pizza before we can swallow information technology



A.





gustation



B.





tastes



C.





tasted



D.





tasting


The following text is for questions xxx to 33.

How-do-you-do guys! I have a sister, named Adiba. She is only seven years one-time, but she is a professional in-line skater. She joins a club and goes to several competitions every year. She practices in-line skating three times a calendar week. Every morning she goes jogging and on Saturdays, she goes pond.



xxx.





How old is Adiba?



A.





Seven years old.



B.





Eight years old.



C.





9 years old.



D.





Vi years old.



31.





How frequently does she practice skating?



A.





Every mean solar day.



B.





One time a week.



C.





Twice a week.



D.





Thrice a calendar week.



32.





How frequently does she become jogging?



A.





Every day.

Baca Juga:  Apakah Ruang Lingkup Bidang Pekerjaan Utama Financial Accounting



B.





Once a week.



C.





Twice a week.



D.





Thrice a week.



33.





How often does she go swimming?



A.





Every twenty-four hours.



B.





Once a calendar week.



C.





Twice a calendar week.



D.





Thrice a calendar week.Affiliate.


The following text is for questions 34 to 37.

Hi, My proper noun is Lukman. I am a educatee at a inferior high school in Makassar My hobby is cooking I want to be a chef ane day I cook every twenty-four hour period. I as well join a cooking club. It is fun. There are ten kids in the order. We endeavour a new recipe every calendar week.



34.





What does the boy do?



A.





A chef.



B.





A teacher.



C.





A student.



D.





A food taster.



35.





What does Lukman want to exist in the future?



A.





A chef.



B.





A doctor.



C.





A teacher.



D.





A headmaster.



36.





What exercise the kids do in the club?



A.





They desire to be a chef.



B.





They try a new recipe.



C.





They study math.



D.





They take fun.



37.





The knife is very abrupt. It . . . fruits easily.



A.





was cutting



B.





cut



C.





cuts



D.





cutting


For questions 38 to twoscore, complete the following text with the correct verbs.

Hi! My name is Suryono. I am an elephant keeper or a mahout. I piece of work in Taman Satwa Taru Jurug, Solo. I (38) . . . , elephants in this park healthy the elephants. and happy. I (39) . . . the elephants. Did you know? An elephant (40) . . . 150 kg of grass a day and 180 litters of h2o.



38.






. . .



A.





kept



B.





proceed



C.





keeps



D.





keeping



39.






. . .



A.





fed



B.





feed



C.





feeds



D.





feeding



twoscore.






. . .



A.





need



B.





needs



C.





needed



D.





needing


jawaban contoh soal bahasa inggris smp simple present tense


Key Answer

1

A

eleven

A

21

A

31

D

two

C

12

B

22

A

32

A

three

B

13

B

23

B

33

B

4

B

14

A

24

A

34

C

5

B

15

A

25

D

35

A

vi

C

sixteen

A

26

C

36

B

7

B

17

B

27

C

37

C

eight

C

18

C

28

B

38

B

9

C

19

A

29

B

39

B

10

B

20

A

thirty

A

xl

B

Anton My Sister Likes Watching Action Films Very Much

Source: https://www.mediainggris.com/2020/10/simple-present-tense-kumpulan-contoh.html

Artikel Terkait